Câmpul Angus va fi transformat în lăcaș de cult păgân

Un câmp al fermei Angus va fi transformat într-un lăcaș de cult păgân.

Terenul de la marginea Monikie, chiar la nord de Dundee, ar putea fi folosit pentru opt festivaluri sezoniere din calendarul păgân.

Courier News, Graham Brown story, CR0006134 . Pagan festival site application, the applicant Mrs Jan Steel poses at the site which is basically an open field on the edge of Monikie. She says she has been required to apply for a certificate of lawful use by Angus council for planned gatherings with her Pagan friends. Pic shows; Mrs Jan Steel at the site on the edge of Monikie. Friday, 15th February, 2019. Kris Miller/DCT Media.

Există un nucleu de adepți păgâni în Tayside și Fife, dar mulți continuă să își păstreze convingerile private pentru a evita controversele.

Proprietarul funciar Jan Steel a declarat că certificatul de cerere de legalitate adresat Consiliului Angus este destinat să le permită lor și prietenilor păgâni să-și urmeze convingerile în pace și fără teamă că sunt „urmăriți” de alții din satul Angus.

Consiliul a aprobat cererea de utilizare temporară pentru „închinare publică sau instruire religioasă sau activități sociale sau recreative ale unui corp religios”.

Un ciclu de opt festivaluri păgâne sezoniere, adesea cunoscut sub numele de Roata Anului, începand cu Festivalul Samhain al morților la 31 octombrie sau in apropierea acestei date. Este urmat de solstițiul de iarnă pe 21 decembrie și festivalul Imbolic la început de februarie pentru a sărbători trezirea Pământului din somnul de iarnă.

Alte date cheie in Păgânism includ festivalul Beltane care se desfășoară în noaptea de 30 aprilie și în dimineața zilei următoare, descris ca o sărbătoare a bucuriei de a fi în viață.

Participanții sar peste focul de Beltane și dansează în jurul orbei pentru a sărbători sosirea verii.

Un purtător de cuvânt al Federației Scoțiene Pagane a declarat: „Deși nu există nicio cerință legală pentru păgâni să obțină permisiunea de a organiza festivaluri pentru organizarea de festivaluri pe proprietatea lor, înțelegem persoana care dorește să facă acest lucru și suntem încântați de faptul că cererea lor a avut succes.”


Sursa: https://www.eveningtelegraph.co.uk/fp/angus-field-to-be-transformed-into-pagan-worship-site/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.